Transport deseuri_1024x683

Siguranța transportului este o prioritate pentru noi

PRO AIR CLEAN ECOLOGIC transportă cu mijloace proprii autorizate mărfuri și deșeuri periculoase pe întreg teritoriul Uniunii Europene în condițiile stabilite prin Regulamentul Consiliului (CEE) nr.881/92 din 26 MARTIE 1992, în baza licenței de transport LTM0156093, eliberată de Autoritatea Rutieră Română –A.R.R. Agentia Timiș. Compania deține un parc auto ce cuprinde autoutilitare, autotrenuri si autocamioane autorizate ADR special dotate pentru diferite categorii de deșeuri: medicale, industriale sau toxice.

Clasele ADR de mărfuri și deșeuri periculoase autorizate pentru a le transporta sunt:

 • 2. gaze
 • 3. lichide inflamabile
 • 4.1. substanțe solide inflamabile, substanțe autoreactive, desensibilizate solide
 • 4.2. substanțe care se aprind spontan
 • 4.3 substanțe care la contact cu apa degaja gaze inflamabile
 • 5.1 substanțe comburante
 • 5.2. peroxizi organici
 • 6.1. substante toxice
 • 6.2. substanțe infectioase
 • 8. substanțe corozive
 • 9. substanțe și obiecte corozive
Verificați disponibilitatea mijloacelor de transport a deșeurilor la tel: 0728/305.543 De Luni pana Vineri intre orele 8:00 si 16:00

Personalul implicat în transportul deșeurilor periculoase beneficiază de o pregătire detaliata, adaptată cu exactitate funcțiilor și responsabilităților sale, respectând prescripțiile reglementării ADR referitoare la securitate, siguranța, măsuri de prevenire în caz de accident sau incident cu referiri particulare la primul ajutor, la securitatea rutieră și la cunoașterea utilizării echipamentului ADR din dotare.

În timpul transportului la bordul autovehiculelor nu lipsesc documentele necesare, respectiv: licențele de transport și copiile conforme, carnetul ADR, permisul de conducere, talonul mașinii, foaia de parcurs, diagramele tahograf și instrucțiunile scrise conform ADR 2011.

Autovehiculele destinate exclusiv transportului de deșeuri rezultate din activitatea medicala sunt autorizate de CENTRUL REGIONAL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ TIMIŞOARA, conf. Ordinului nr. 613 din 15 mai 2009 privind aprobarea Metodologiei de evaluare a autovehiculelor utilizate pentru transportul deșeurilor periculoase rezultate din activitatea medicală, conținând întregul echipament de protecție pentru personal: saci PE, echipament de curățenie și dezinfecție, prevăzute a fi folosite în situații de urgență.

Compartimentul destinat deșeurilor este prevăzut cu containere speciale pentru transportul deșeurilor sanitare, având fiecare un volum de 770 l, respective 270 l, confecționate din polietilena de înaltă densitate (PHD), cu roti pentru manevrare în afara autoutilitarei și pereți lucioși, ușor lavabili. Mai mult, acesta este dotat cu instalație de aer condiționat conform Ordinului 613/2009 privind aprobarea metodologiei de evaluare a autovehiculelor utilizate pt. transportul deșeurilor periculoase.

Containerele sunt inscripționate cu toate pictogramele și înscrisurile de avertizare în conformitate cu prevederile legale în vigoare pentru categoria de deșeuri transportate.